feedback

PRESTANAK RADA PORTALA BIKA.NET

Usluge portala Bika.net od 13. ožujka 2024. godine više nisu dostupne. Dosadašnji registrirani korisnici mogu se prijaviti na Bika.net i preuzeti svoje podatke do 13. svibnja 2024 godine.

Nakon 13. svibnja 2024, sustav više neće biti dostupan, a podaci će biti obrisani.

Korisnici su ovu obavijest kao i više informacija o ukidanju Bika.net portala primili putem dostavljene e-mail poruke na njihove registrirane email adrese kako bi u primjerenom roku mogli preuzeti svoje podatke.

Vaš Njuškalo / Bika.net

  • Tema: Bika.net za pojedince

Važnost poslovnog umrežavanja (Business networking)

Prema definiciji, poslovno umrežavanje (business networking) je društveno-ekonomska aktivnost u kojoj se poslovni ljudi istih interesa okupljaju, dijele ideje i poslovno djeluju. Zapravo to poslovna mreža je ista kao i svaka druga društvena mreža koja okuplja ljude oko zajedničke teme i cilja a to je bolje poslovanje. Mnogo je pozitivnih iskustava sa poslovnim umrežavanjem, a posebice u obliku promocije ili prodaje. Naime poslovno umrežavanje je jeftiniji oblik marketinga, odnosa s javnošću i marketinga. Mnogi dolaze do akvizicije novih klijenata upravo zahvaljujući poslovnom umrežavanju.

Poslovno umrežavanje je vrlo bitno i za pojedince, na što mnogi zaboravljaju. Moderne on-line društvene mreže su uvelike olakšale posao umrežavanja, a specijalizirane poslovne mreže poput Bika.net su vrlo jednostavan i brz oblik poslovnog umrežavanja. Vjerojatno se pitate kako početi, prvo krenite od sebe, napravite kvalitetan on-line profil i redovno ga ažurirajte. Zatim krenite od svojih sadašnjih i bivših kolega sa posla, studija ili nekih drugih edukativnih grupa.

Drugi korak je onaj najvažniji, imate profil, imate osnovne kontakte, sada je vrijeme da kontaktirate ljude s kojima ste jednom stupili u kontakt, bilo da ste razmijenili posjetnice na nekoj konferenciji ili neobaveznom susretu. Vjerojatno se radi o ljudima iz vaše grane poslovanja s kojima je dobro biti u kontaktu. Također vrlo je bitno sudjelovati u on-line grupama koje se tiču vašeg posla tj. zanimanja. Mnogi cijene ukoliko pomažete svojim kolegama, pa makar se činilo i da ste si konkurencija. Sudjelovanje i razmjena iskustava se iznimno cijeni a i vas pozicionira kao nekoga tko želi napredovati u poslu u kojem radi.

Promjena karijere ili traženje novog posla je najbolje kroz poslovne mreže. Za razliku od standardnog prijavljivanja na natječaj za posao, prijavljivanje putem poslovnih mreža daje vam  značajnu prednost. Primjerice komunicirali ste sa direktorom tvrtke u kojoj bi željeli raditi na jednoj od profesionalnih grupa, zatim se primijetili da ta ista tvrtka traži osobu za posao koji bi vi željeli raditi. Već s tim podacima možete proširiti priču da se želite prijaviti na natječaj za to radno mjesto i time poboljšati svoje uvjete prijave.

Poslodavci preferiraju zaposlenike koji imaju kvalitetne i velike poslovne mreže jer time kvalitetno predstavljaju i njihove tvrtke, a ukoliko se radi o zaposlenima u prodaji, time je njihova prednost još i veća.

Otvorite svoj profil, pronađite prijatelje, kolege i partnere te aktivno sudjelujte u on-line raspravama. Uspjeh je zagarantiran.

Zadnje vijesti

  • Upoznaj Bikanetića
  • Kako se ponašati na razgovoru za posao
  • Kako društvene mreže mogu pomoći pri zapošljavanju
  • Samozapošljavanje
  • Prvi dan na poslu