feedback
V.E.M.S. logo

V.E.M.S.

 • Kratki opis:
  Ime hotela Lav staro je 165 godine - dva puta je rušen, tri puta građen, da bi danas zasjao punim sjajem i sadašnjim vremenskim očekivanjem.

  Prvi hotel Lav, izgrađen je na ovom prostoru davne 1840 godine. Već se sljedećih godina i desetljeća govorilo i pisalo: "Hotel Lav, prepoznatljiv dobrom kuhinjom, uzornim podrumarstvom i intimnim kutkom za razgovore s prekrasnim vrtom..". Taj hotel se nalazio na prostoru istočno od crkve svetog Roka prema Parabrodarskoj ulici, gdje su se nekada nalazile tri zgrade: vlastelinska uprava žitnice, škola i novo vukovarska općina.

  Otvaranje Lava potaklo je i ostale ugostitelje Vukovara. U Lav rado su navraćali Vukovarci i gosti grada. Šezdesetih godina prošlog stoljeća grad je ostao bez tadašnjeg Lava, te nažalost izgubio dio kulture i navike Vukovaraca.

  1965. godine je ponikao novi, urbanistički sasvim drukčiji hotel. Takav je postojao do 1991 godine do početka domovinskog rata kada je nažalost ponovo uništen i devastiran. Nakon toga Lav se ponovo ruši do temelja i po treći put.

  Gradi se novi, snažniji i moderniji Lav koji je danas ponosni sljedbenik tradicije onog prvog Lava iz 1840. godine.

  Treći puta ponosni Lav ima svoje temelje - s istim imenom.

Osnovne informacije

Još niste korisnik? Registracija je brza, jednostavna i besplatna

Registrirajte se