feedback

Landeka Nada

 • ekon.tehničar, računovođa, poduzetnica
 • Mediji
 • Zagreb-Dubrava / Grad Zagreb
 • Ukupne godine radnog iskustva: Više od petnaest godina
 • Korisnik ima 0 korisnika u mreži
 • Znanje i vještine:
  Tijekom 20 godišnjeg plodnog rada, usprkos bitkama sa pravosuđem, i brojnim problemima u gospodarstvu, iza mene su i uspješno završeni brojni projekti. Posljednji u nizu je Trgovina Udruge u Importane na Iblerovom trgu gdje se mogu nabaviti knjige i slikovnice autorice Nade Landeka, knjige znanstvenika i članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i brojni rukom izrađeni predmeti, ulja na platnu akademskih slikara, radovi članova Udruge Veronika Vere i invalida domovinskog rata, između ostalog i zlatovez i drugi ručni radovi naših žena i muškaraca.
  Pokrenula sam i održavanje tečajeva u svrhu očuvanja kulturne i narodne baštine, a Hrvatsku neprekidno promoviram vani u svijetu, objavama članaka, videa, te sakupljanjem bitnih i kvalitetnih činjenica o Hrvatskoj koje potom plasiram u svijet.
  Održala sam dvije jedinstvene (od četiri) promocije knjige "Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe" na Pravnom fakultetu u Osijeku, gdje je struka progovorila o radu sudaca i o hrvatskom pravosuđu, osjećajući odgovornost zbog činjenice da su suci potekli iz klupa Pravnog fakulteta. a posljednja promocija je bila u Splitu, na kojoj je guslar na guslama opjevao dio iz Epopeje o sucu koju sam također napisala. Kako je vrlo teško probiti medijsku blokadu, obavijesti o svojim aktivnostima plasiram putem internet portala i youtube.com svojim člancima i videima te sam do sada uvijek uspijevala izazvati zasluženu pažnju za sve što činim.
  Organiziram i tribine na kojima se može otvoreno i javno postavljati sva pitanja koja muče građane RH, a također i seminare, a na sva postavljena pitanja putem maila veronika.vere111@gmail.com odgovaram svim građanima savjetom ili hrabrenjem.
  Organizirala sam i koncert Jure Stublića u Dugom Selu i defile bikera kroz Dugo Selo te sam suorganizator PRVOG MOTORISTIČKOG SAJMA u Hrvatskoj koji će se održati prvog tjedna u travnju 2012 godine na Zagrebačkom velesajmu.
  Organizator sam i PRVOG SAJMA DIJASPORE koji će se održati 2012 godine također na Zagrebačkom velesajmu, u maju, gdje će Hrvati iz dijaspore imati jedinstvenu priliku direktnog kontakta sa domaćim gospodarstvenicima i osobno predstavljanje u svrhu gospodarskog napretka, već imamo prijavljene vrlo zanimljive i do sada neistaknute projekte za predstavljanje.
  Vrlo dobro vladam svim temama, naročito unutarnjom politikom, ekonomijom, gospodarstvom, medicinom, alternativnom medicinom i prirodnim načinima liječenja, proizvodnjom, izvozom, politikom rada banaka, a pratim i događaje u svijetu. O svemu izvještavam na domaćim i stranim portalima za koje pišem već više od pet godina i do sada imam objavljenih preko 1200 različitih priča i članaka. Priče su gotovo redovno nagrađivane.

 • Ukratko o meni:

  ŽIVOTOPIS
  Rođena sam 10.10.1964. godine u Zagrebu gdje sam završila osnovno i srednješkolsko ekonomsko obrazovanje. Dodatno sam se usavršavala na jednogodišnjim tečajevima stenodaktilografije gdje sam stekla i zvanje stenodaktilografa i daktilografa Ib klase, te samostalnog računovođe (knjigovođe). Poduzetnica sam već dvanaest godina te sam u tom dijelu u potpunosti svladala sve zadatke koje jedan kvalitetan poduzetnik mora znati tj. kompletnu organizaciju proizvodnje i prodaju proizvoda, kompletnu administraciju sa domaćima i strancima, poznavanje društvenih mreža, Interneta i kompjutorskog programa naročito Microsoft Office, marketing, izvoz, naplatu potraživanja, ekonomiju, planiranje poslovanja i izradu poduzetničkih i poslovnih planova.
  Osim toga sam i pisac, pjesnik, publicist, koji godinama svoje radove objavljuje na brojnim domaćim i stranim portalima, te sam jedan od osnivača i predsjednica Udruge Veronika Vere za zaštitu ljudskih prava, promicanje vladavine prava i zaštitu i pomoć žrtvama pravosuđa, i gospodarsko povezivanje između domovine i svijeta (dijaspore), član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, tajnica HAZUD-a, te predstojnik razreda za poduzetništvo u HAZUD Basel.
  Stalni sam suradnik-kolumnist više portala, najčešće na www.hrvatskiglas-berlin.com, www.iseljena-rama.info, www.objavisvoje.com, www.pjesmicezadjecu.com, itd. Objavila sam slijedeća književna djela; "Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe" knjigu koja na jedinstven način opisuje reket i kriminal unutar državnih institucija i put koji je prošla većina građana Hrvatske, zbirku poezije "Anđeli za svaki dan" - molitve Anđelima uz savjet i dnevnu preporuku, "Bogatstvo duše" zbirka poezije, serija dječjih slikovnica Buba Marica "Buba Marica Slovarica" i "Buba Marica Voćarica" a i brojne druge priče i pjesme. Moje tekstove i video objave prenosi veliki broj portala pa tako internet doslovno vrvi mojim člancima, pričama i objavama.
  Poznajem engleski i njemački jezik. Informatički pismena u Microsoft Office, Microsoft Power Point, a snalazim se i u brojnim drugim programima bez velikih poteškoća.
  Nakon završenog školovanja neko vrijeme sam sa suprugom živjela u Njemačkoj, a nakon povratka u domovinu zaposlila sam se u Hrvatskim željeznicama, u pravnoj i kadrovskoj službi, iz kojih sam 1998 godine prešla u privatno poduzetništvo. Do prije dvije godina vodila sam kompletno poslovanje u privatnoj tvornici sa 40 zaposlenih u jednoj smjeni, izgradila tvornicu, , izvozila 100% na inozemno tržište, a u trenutku najvišeg uspona bila prisiljena započeti bitku sa institucijama i pravosuđem koji su pokušali nezakonitim sudskim rješenjem i nepoštivanjem pravomoćnih sudskih rješenja radi tuđeg duga oteti tvornicu i zemlju na kojoj tvornica leži. O svemu sam obavjestila domaću javnost, Vladu, i međunarodna tijela koja prate rad pravosuđa.
  Nakon nastupanja recesije koja je zavladala gotovo u cijeloj Europi pokrenula sam novi posao, rad sa drvenim kućama, i zastupnik sam PVC tvornice za fasadne, zidne, krovne i podne obloge, te sam pokrenula proizvodnju PVC ograda u Hrvatskoj, a radim i brojne druge trgovačke i savjetodavne poslove no većinu poslova sam prepustila svojoj odrasloj djeci, jer sam već umorna od silnih borbi i zalaganja, a i želim se posvetiti poslu koji veoma volim, a to je pisanje.
  Majka sam troje djece, svi troje su uspješni poduzetnici koji vode samostalne poslove, a koje sam naučila kako uspješno svladati zamke u obavljanju privatnih poslova i kako je najvažnije biti čovjek, i biti takav prema drugima, svojim radnicima.
  Kao predsjednica Udruge obratila sam se i Europskim komisijama za praćenje rada pravosuđa i Angeli Merkel, te predložila Ustavnom sudu ocjenu suglasnosti sa Ustavom Zakona o javnim ovršiteljima koji nije u skladu sa Ustavom koji garantira svakom građaninu pravo na rad i zaradu iz rada, što nije kod nas slučaj, a istovremeno se pokreću mjere naplate potraživanja u ovršnom postupku, što je nezakonito ukoliko ovršenici nemaju sredstava iz zarade kojima bi dug platili. Surađujem neprekidno sa stranim institucijama, upozoravajući ih na nepravdu, kriminal, zlouporabu i korupciju unutar pravosudnog sistema u RH.
  Ljudima, žrtvama pravosuđa i gospodarskog kriminala POMAŽEM GODINAMA POTPUNO BESPLATNO.
  Neprekidno javno objavljujem o svim novostima u poduzetništvu i politici, o bespovratnim sredstvima i plasmanima banaka i HBOR-a, o istima pišem otvoreno i bez sakrivanja bitnih činjenica, a često otkrivam i podatke koje malo tko zna, jer kao predsjednica Udruge imam informacije o bezakonju i kriminalu iz prve ruke.
  Na natjecanjima u SFRJ (1979, 1980) osvojila sam prvo mjesto iz daktilografije, treće mjesto na iz stenografije, i sedmo mjesto iz hrvatskog pravopisa, a ove godine, 30 godina kasnije na međunarodnom takmičenju daktilografa osvojila sam 7. mjesto iz daktilografije sa 385 otkucaja u minuti, s čime se izuzetno ponosim s obzirom da su većinom nastupili mladi ljudi. Dobitnik sam povelje zbog odličnih rezultata u poduzetništvu gdje sam 2000 godine bila među prvih 5% poduzetnika u RH po povećanju dobiti, zaposlenosti i investicija, te među prvih 5 žena poduzetnica u RH, a kao najbolja žena poduzetnica bila sam poslana na Svjetski kongres žena u Ženevi.

Radno iskustvo

 • direktor, knjigovođa, komercijalist / DAN-GO d.o.o.  

  • Radno mjesto: direktor, knjigovođa, komercijalist
  • Tvrtka: DAN-GO d.o.o.
  • Period: 3 / 2003 - 1 / 2012
  • Web stranice tvrtke: www.dango.com.hr
  • Radno mjesto je zahtjevalo/zahtjeva: Menadžerska znanja i vještine
  • Zadaci i odgovornosti: Organizacije proizvodnje, prodaje, marketinga i naplata potraživanja. Kompletna administracija i knjigovodstvo.
   Uz ove vještine sam i aktivni pisac, kolumnist i pjesnik, sa objavljenih preko 1200 priča i kolumni na domaćim i ino portalima. Priče su nagrađivane, a kolumne prenesene na brojne portale i vrlo zanimljive za čitanje.

Formalno obrazovanje

 • RRIF  

  • Naziv obrazovne ustanove: RRIF
  • Naziv dodijeljene kvalifikacije: samostalni knjigovođa
  • Stručna sprema: SSS - srednja stručna sprema
  • Država: Hrvatska
  • Mjesto: Zagreb
  • Period obrazovanja: 1980 - 1985
  • Dodatne informacije: računovodstvo, financije, izrada poslovnih planova, elaborata, ekonomske analize, proizvodni plan, fakturiranje, izvoz

Dodatno obrazovanje

Reference

Još niste korisnik? Registracija je brza, jednostavna i besplatna

Registrirajte se