feedback

PRESTANAK RADA PORTALA BIKA.NET

Usluge portala Bika.net od 13. ožujka 2024. godine više nisu dostupne. Dosadašnji registrirani korisnici mogu se prijaviti na Bika.net i preuzeti svoje podatke do 13. svibnja 2024 godine.

Nakon 13. svibnja 2024, sustav više neće biti dostupan, a podaci će biti obrisani.

Korisnici su ovu obavijest kao i više informacija o ukidanju Bika.net portala primili putem dostavljene e-mail poruke na njihove registrirane email adrese kako bi u primjerenom roku mogli preuzeti svoje podatke.

Vaš Njuškalo / Bika.net

  • Tema: Bika.net

Bika.net: Politika privatnosti

VODITELJ OBRADE

Internetski portal Bika.net u vlasništvu je društva NJUŠKALO d.o.o., Zagreb, Miroslava Miholića 2, OIB: 94718723416 (dalje: Njuškalo d.o.o.). Ova Politika privatnosti (dalje: Politika) uređuje postupanje s Vašim osobnim podacima prilikom posjećivanja, registracije i korištenja internetskog portala www.bika.net (dalje: Bika.net).

Njuškalo drži do Vaše privatnosti i zaštite osobnih podataka. Pri tome želimo biti jasni i transparentni te Vam ovdje pružamo informacije o:



PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Njuškalo prikuplja samo podatke koji su potrebni u svrhu: pružanja usluge i podrške, poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, unaprjeđenja usluge i informiranja o novim uslugama koje smo razvili, te ispunjavanja zakonskih obveza.

Njuškalo prikuplja podatke prilikom korištenja usluga Internetskog portala Bika.net ili pružanja podrške:

  • registracije, ispunjavanja anketa, upitnika i ostalih online obrazaca,
  • komunikacije između korisnika Bika.net,
  • prilikom Vašeg slanja upita, prigovora ili zahtjeva za podrškom na kontakte Bika.net i Njuškala,
  • prilikom korištenja usluga putem WEB stranice,
  • prilikom pristupa i pretraživanja sadržaja na WEB stranicama www.bika.net.

Tom prilikom prikupljaju se podaci koje Vi upišete:

  • osobni podaci: ime i prezime, adresa, podaci za kontakt: broj telefona, adresa elektronske pošte, odnosno podaci pomoću kojih se može utvrditi identitet osobe.
  • • neidentifikacijski osobni podaci: uključuju podatke o nazivu radnog mjesta, opis dužnosti na konkretnoj poziciji, naziv obrazovne ustanove odnosno smjerove unutar iste, titulu koju je korisnik dobio po završetku obrazovanja.

Automatski prikupljamo i podatke koji su dostupni prilikom pristupa i korištenja internetskog portala www.bika.net:

  • informacije o uređaju koji koristite (model, identifikator uređaja, mobilna mreža, jezik i slično),
  • zapise o korištenju usluga koji mogu sadržavati IP adrese, vrijeme i trajanje pristupa, vrstu preglednika, način pristupa stranicama, pregledane stranice ili korištene funkcionalnosti, greške tijekom korištenja, i slično,
  • sadržaj, vrijeme i trajanje telefonskog razgovora s podrškom i telefonski broj s kojeg zovete.

Bika.net usluge nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati odnose li se na djecu. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.



KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci na Internetskom portalu Bika.net prikupljaju se i obrađuju jer:

  • ste prihvatili Uvjete korištenja i obradu podataka,
  • informirani ste o svrhama obrada i pravnoj osnovi za obradu podataka kroz Politiku privatnosti.

Njuškalo koristi Vaše osobne podatke kako bi:

  • ispunilo zakonske obaveze,
  • Vam pružilo informacije koje zatražite,
  • Vam olakšalo korištenje Bika.net usluga i internetskog portala Bika.net,
  • Vam pomoglo prilagoditi sadržaj Vašim interesima,
  • Vam poslalo obavijesti o novim uslugama, ažuriranjima usluga, pitanjima tehničke podrške ili upozorenja,
  • Vam poslalo preporuke, obavijesti ili upozorenja vezano uz Vaše korištenje usluge,
  • Vam poslalo obavijesti o događajima na Bika.net,
  • spriječilo prijevare ili druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti,
  • zaštitilo sigurnost i integritet internetskog portala Bika.net, Vaših podataka ili društva Njuškalo d.o.o.,
  • moglo provesti poslovne i statističke analize,
  • moglo razviti nove usluge i proizvode.

Njuškalo ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika ili osobne podatke svojih korisnika trećim stranama.



SIGURNOST PODATAKA

U potpunosti smo predani zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, ili formatu u kojem se nalaze. Njuškalo koristi usluge pouzdanih i stručnih partnera koji su obavezni primijeniti visoke standarde zaštite.

Primjenjujemo prepoznate standarde informacijske sigurnosti:

  • provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na rizicima,
  • minimiziramo izloženost podataka,
  • provjeravamo prikupljanje informacija, pohranjivanje i načine obrade,
  • gdje je to moguće, podatke dodatno štitimo time što ih pseudonimiziramo i anonimiziramo,
  • testiramo organizacijske i tehničke mjere zaštite,
  • poduzimamo mjere koje mogu identificirati i/ili spriječiti neovlašteno prikupljanje i zloporabu osobnih podataka te umanjiti potencijalnu štetu.

Poduzimamo mjere kojima osiguravamo cjelovitost podataka i dostupnost sustava za obradu pri čemu u obzir uzimamo najnovija tehnološka dostignuća, a podatke pohranjujemo u visoko raspoloživim podatkovnim centrima u Hrvatskoj.
Svjesni smo da ne postoji potpuno siguran sustav i da je sigurnost potrebno neprestano unapređivati.
Vi i svi drugi korisnici Bika.neta, naši ste partneri u sigurnosti.
Redovno ažurirajte svoje podatke i omogućite nam slanje preporuka kako zaštiti svoje podatke od zloupotrebe.

S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE?

Podatke dijelimo samo s partnerima s kojim smo u ugovornom odnosu, a dijelimo samo one podatke neophodne za pružanje određenih usluga. Sve osobe koje imaju pristup Vašim podacima imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite.

Treće strane obrađivat će Vaše podatke samo:

  • u svrhu Bika.net usluga kao što su: analize podataka, isporuke elektroničke pošte,
  • u svrhu pružanja usluga Njuškalu kao što su: IT usluge, računovodstvene usluge i usluge odvjetnika, revizora i drugih savjetnika; za pružanje ovih usluga oslanjamo se na društva unutar Styria Media Grupe,
  • ispunjenja zakonskih obaveza Njuškala,
  • otkrivanja, sprečavanja ili rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća koje se odnose na Bika.net ili osobne podatke korisnika.

S korisnicima interneta i na Bika.net, možete sami odabrati koje osobne podatke želite javno objaviti na Bika.net ili razmijeniti s drugim korisnicima prilikom korištenja Bika.net usluga.



Pružatelji usluga i treće osobe obrađivat će osobne podatke temeljem uputa Njuškala i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 , Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi). Za više informacija o prijenosu podataka trećim stranama pošaljite upit elektroničkom poštom na podrska@bika.net.

KOJE KOLAČIĆE I ALATE KORISTIMO?

Koristimo alate pomoću kojih analiziramo korištenje Bika.net i prikupljamo informacije o Vašim navikama i aktivnostima čime bolje prepoznajemo Vaše potrebe, a u svrhu poboljšanja kvalitete ponude.

Koristimo svoje kolačiće, kao i kolačiće naših partnera kako bismo prepoznali Vaše računalo te kako bismo pružili bolju i prilagođeniju uslugu. Prikupljeni podaci ne povezuju se s Vašim osobnim podacima na Bika.net. Putem odgovarajućih postavki na Vašem računalu, pregledniku ili mobilnom uređaju možete odbiti ili obrisati kolačiće i nastaviti koristiti Bika.net. U tom slučaju neke funkcije Bika.net neće ti biti u potpunosti dostupne.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku, jeziku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.
Pročitajte više o kolačićima i drugim alatima koje koristimo.

VAŠA PRAVA I KAKO IH OSTVARITI

U svakom trenutku možete podnijeti zahtjev za ostvarenje Vaših prava za podatke koji su prikupljeni u okviru korištenja internetskog portala Bika.net.

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Njuškalo će Vam u zakonskom roku omogućiti da ostvarite svoja prava, ili Vas obavijestiti ako postoje opravdani razlozi za produženje roka. Za ostvarenje Vaših prava Njuškalo mora potvrditi Vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka. Ako to nismo u mogućnosti učiniti, moramo odbiti Vaš zahtjev da bismo zaštitili podatke od neovlaštenog pristupa i zloupotrebe.

Ako želite više informacija o tome koje kategorije podataka, u koju svrhu i temeljem koje pravne osnove obrađujemo, ili ako želite ispraviti Vaše podatke, možete nas kontaktirati putem e-pošte na podrska@bika.net ili kontakt Službenika za zaštitu podataka.

Pravo na brisanje podataka (pravo na zaborav)

Zahtjev za brisanje se podnosi unutar korisničkog računa, slanjem elektroničke pošte na adresu podrska@bika.net, ili usmeno.
Po zaprimljenom zahtjevu za brisanje potvrdit ćemo primitak zahtjeva i pokrenuti proceduru brisanja podataka.
Vaši podaci se čuvaju najkraće moguće vrijeme, ovisno o svrsi u koju su prikupljeni.
Osobni podaci koje ste Vi upisali prilikom registracije i korištenja Bika.net portala brišu se u zakonskom roku nakon zaprimljenog zahtjeva za brisanje.

Podatke koje smo prikupili automatizirano prilikom pristupa i korištenja čuvamo 2 godine, ali ih ne možemo povezati sa Vama i Vašim osobnim podacima. Svrhe čuvanja ovih podataka su zaštita sigurnosti i integriteta portala, poslovne i statističke analize, te razvoj novih usluga i proizvoda. Pravna osnova ovih obrada je legitimni interes Njuškala.

Ako se rok brisanja produži zbog tehničkih ili drugih opravdanih razloga obavijestit ćemo Vas u pisanom obliku.

Pravo na prijenos podataka

Kao vlasnik ili vlasnica aktivnog korisničkog računa na Bika.net možete u svakom trenutku podnijeti zahtjev za prenošenje svojih podataka i sadržaja kod drugog pružatelja usluge. Ako ste nam prethodno uputili zahtjev za brisanje podataka, zahtjev za pravo na prijenos podataka nije moguće provesti s obzirom da su podaci obrisani.

Zahtjev za prijenos podataka možete uputiti unutar korisničkog računa, na podrska@bika.net ili usmeno.

Podaci koje možete preuzeti u digitalnom obliku su:

  • Vaši osobni podaci
  • sav sadržaj koji ste unijeli kao što su profil, životopisi, prijave na natječaje, postovi u grupama, statusi na Vašem Bika.net zidu i reference.

Zbog tehničkih ograničenja ne možemo omogućiti automatiziran prijenos podataka drugom pružatelju usluge.



VEZE S DRUGIM STRANICAMA

Na Internetskom portalu bika.net možete naći poveznice koje će Vas odvesti na stranice drugih davatelja usluga na koje se ne odnosi Politika privatnosti Bika.net.

Ako ste napustili Bika.net stranice slijedeći poveznicu, molimo Vas da se upoznate s njihovim pravilima privatnosti i na koji način štite Vaše osobne podatke.

INFORMACIJE ZA KONTAKT

Upite, primjedbe ili zahtjeve vezane uz ovu Politiku te Vaša prava i obveze u vezi s Vašim osobnim podacima koji su prikupljeni u okviru Internetskog portala Bika.net možete uputiti voditelju obrade Njuškalo d.o.o., na kontakte Službenika za zaštitu osobnih podataka na sljedeći način:
Usmenim putem na kontakte Njuškalo podrške, pisanim putem na adresu sjedišta Njuškala d.o.o.: Miroslava Miholića 2, 10000 Zagreb i putem elektroničke pošte na adresu zop@njuskalo.hr.

Njuškalo će uvažiti Vaš prigovor na zaštitu podataka, ali ako smatrate da je došlo do povrede Vaših prava, možete podnijeti pritužbu nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

OBAVIJESTI O IZMJENAMA POLITIKE

Ova je Politika privatnosti zadnji put ažurirana 28.04.2020. Izmjene:

  • dodatno smo umanjili opseg prikupljanja podataka prilikom registracije, više se ne prikupljaju: OIB fizičke osobe i Spol ,
  • obrisali smo ove podatke na postojećim profilima registriranih korisnika (fizičke osobe)

 

Povremeno možemo izmijeniti ova pravila, a sve promjene Politike privatnosti objavit ćemo na Internetskom portalu; Njuškalo će Vas u slučaju značajnijih promjena aktivno informirati na primjeren način.
U arhivi ćemo također čuvati i prijašnje inačice ovih Politika privatnosti kako biste ih mogli pregledati, te ćemo Vam ih dostaviti na Vaš zahtjev.

Zadnje vijesti

  • Bika.net: Politika kolačića
  • Impresum
  • Uvjeti korištenja portala Bika.net