feedback
Udruga Zlatno slovo logo

Udruga Zlatno slovo

 • Kratki opis:
  ZLATNO SLOVO - hrvatska udruga za obrazovanje u duhu ljudskih vrijednosti

  Udruga Zlatno slovo osnovana je početkom 2004. godine, sa ciljem poticanja vrijednosti u odgojnom sustavu kao što su mir, nenasilje, tolerancija, prihvaćanje različitosti, pomoć slabijima, poticanje rada u zajednici, itd. Mi smatramo da je naš obrazovni sustav previše orjentiran na znanje, a premalo na ponašanje i univerzalne vrijednosti koje nas čine ljudskim bićima. Naš je cilj pomoći u dodatnoj edukaciji djece, roditelja i učitelja. Udruga Zlatno slovo je neprofitna, nereligijska uduga koja je otvorena svim ljudima raznih profila, a u svrhu ostvarivanja zajedničkog cilja - bolje budućnosti naše djece, te humanijem obrazovanju kroz poticanje vrijednosti i vrlina.

  U studenom 2004. godine smo u Zagrebu organzirali Prvi Hrvatski Kongres za obrazovanje u duhu ljudskih vrijednosti, sa temom Kako spriječiti agresivnost u obrazovnom sustavu. Na Kongresu su predavači bili članovi Minsitarstva obrazovanja, Unicefa, Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Centra za ljudska prava, te drugi vrijedni sudionici, a bio je namijenjen upravo učiteljima, koji su pristigli iz cijele Hrvatske. Glavni sponzor projekta je bila Croatia osiguranje dd.

  U okviru programa “Sretna obitelj - sretna škola” organizirali smo tijekom 2005. i 2006. brojna predavanja i radionice za edukaciju roditelja, učenika i učitelja.

  2006. godine smo u Varaždinu osnovali prvi Klub Mama, kao interaktivno mjesto za djecu, roditelje i učitelje, koje nudi brojne programe edukacije, tehnike osobnog razvoja i kvalitetnijeg roditeljstva, a koji funkcionira temeljno na volonterskom radu. Plan nam je otvoriti takav klub u 10 manjih gradova tijekom slijedeće četiri godine.  KLUB MAMA

  Roditelji u manjim sredinama nose puno veći teret odgoja djece zbog nedostatka servisa i službi koji im u tome mogu pomoći. Naime, ne postoji mjesto za čuvanje djece koja ne idu u vrtić. Zbog toga smo osnovali Klub Mama, koji je zamišljen kao interaktivno mjesto za djecu i roditelje koje uključuje brojne radionice, druženja, izmjenu iskustava, te skupljanje i doniranje dječje odjeće i opreme. U rad kluba su uključene osobe koje svojim zalaganjem i kreativnošću žele doprinijeti napretku zajednice i stvaranju sigurnijeg i humanijeg društva.

Osnovne informacije

Reference

Ostale informacije

Još niste korisnik? Registracija je brza, jednostavna i besplatna

Registrirajte se